ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив Дебальцеве з Меркель і Путіним (оновлено)

Український президент вимагає припинити вогонь.

Порошенко обговорив Дебальцеве з Меркель і Путіним (оновлено)
Фото: http://president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним.

"Президент України закликав вжити всіх заходів для повного і безумовного припинення вогню, особливо в районі Дебальцевого, і почати відведення важкого озброєння під контролем і верифікацією спостерігачів ОБСЄ", - повідомляє прес-служба українського президента.

Сторони домовилися про продовження контактів для виконання Мінських домовленостей.

Практично аналогічне комюніке за підсумками розмови оприлюднено на сайті російського президента.

Тим часом у комюніке уряду ФРН сказано, що під час розмови було узгоджено конкретні кроки, які дозволять спостерігачам ОБСЄ здійснювати моніторинг припинення вогню.

"У зв'язку зі сформованою ситуацією в Дебальцевому, де не дотримується повне припинення вогню з 15.02, співрозмовники узгодили конкретні кроки, які дозволять ОБСЄ відстежувати ситуацію на місцях", - сказано в повідомленні німецького уряду.

Також повідомляють, що Меркель і Порошенко закликали Путіна використовувати свій вплив на сепаратистів, щоб ті припинили стрілянину.

Згідно з мінськими угодами, у вівторок повинно початися відведення сторонами важкого озброєння.

Втім, спікер АТО Андрій Лисенко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що сили АТО не робитимуть цього, поки бойовики не припинять вогонь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram