ГоловнаСуспільствоВійна

Військових 15 разів обстріляли з "Градів" у понеділок

Левову частку обстрілів зафіксовано на дебальцевському напрямку

Військових 15 разів обстріляли з "Градів" у понеділок

У зоні АТО не припиняються обстріли позицій українських військ і мирних населених пунктів.

Як повідомив речник АТО Анатолій Стельмах у вечірніх зведеннях, упродовж дня бандформування сконцентрували свої зусилля на дебальцевському напрямку. Терористи 27 разів вели вогонь з "Градів", артилерії і мінометів по Чорнухиному, Санжарівці, Золотому. Крім того, піхота незаконних збройних формувань намагалася штурмувати Дебальцеве і Міус.

Терористичні групи активізувалися і на донецькому напрямку. Піски, Авдіївку і Водяне обстріляли зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів. Донецьк бойовики обстріляли з боку Макіївки, щоб потім звинуватити українських військових.

Загалом за добу незаконні збройні формування 38 разів застосували зброю проти наших військ. Тричі злочинці вели вогонь з артилерії, 15 - з РСЗО БМ-21 "Град", 11 разів стріляли ворожі міномети і двічі - танки.

Нагадаємо, з початку перемир'я, оголошеного опівночі в неділю, на Донбасі загинули 5 українських бійців, 25 отримали поранення.

Президент Петро Порошенко заявляв, що якщо режим припинення вогню не буде дотримуватися, в Україні буде запроваджено на воєнний стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram