ГоловнаПолітика

Судді у справі "беркутівців" Аброськіна і Зінченка взяли самовідвід (оновлено)

Суддя Вовк не захотів розглядати розстріли на Майдані

Судді у справі "беркутівців" Аброськіна і Зінченка взяли самовідвід (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Члени суддівської колегії Сергій Вовк і Олеся Батрин, які мусили розглядати справу "беркутівців" Павла Аброськіна та Сергія Зінченка, взяли самовідвід.

Про це повідомив під час засідання головуючий суддя Володимир Карабань, пише РБК-Україна.

Згідно із заявою суддів, вони не можуть розглядати цю справу, оскільки були слідчими суддями в рамках цього кримінального провадження. Прокурори були проти задоволення заяви про самовідвід, захист її підтримав.

Суд пішов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення. Якщо заяву схвалять, кримінальне провадження доведеться передати в Апеляційний суд Києва, оскільки всі інші судді Печерського суду також були слідчими суддями в цій справі.

Оновлення. Кореспондент LB.ua зазначає, що адвокати потерпілих очікують, що клопотання про самовідвід суддів Батрин і Вовка приймуть. "І тоді автоматично постає питання про передачу справи до Апеляційного суду для визначення підслідності", - наголосив адвокат Павло Дикань. Найімовірніше, це буде інший суд, оскільки в цьому суді не залишилося суддів, які могли б судити підсудних у цій справі, додав він.

Нагадаємо, у березні-квітні 2014 року правоохоронців затримали, а суд заарештував екс-співробітників "Беркута" Зінченка, Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів Євромайдану на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року в Києві.

У жовтні Садовник, якого суд відпустив під домашній арешт, утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram