ГоловнаПолітика

Британія підтримає нові санкції проти Росії в разі невиконання домовленостей, - Кемерон

Україна може розраховувати на підтримку Великобританії в Радбезі ООН, розповів прем'єр.

Британія підтримає нові санкції проти Росії в разі невиконання домовленостей, - Кемерон
Фото: EPA/UPG

Великобританія готова надалі проводити лінію на забезпечення єдності Євросоюзу щодо санкцій проти Росії, якщо мінські домовленості не виконуватимуться.

Про це сказав прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон у розмові з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба голови Української держави.

Зазначено, що співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі після оголошення режиму припинення вогню опівночі 15 лютого. Порошенко наголосив, що постійне та всеохопне припинення вогню на всій лінії зіткнення необхідне для подальшого відведення важкого озброєння.

"Президент подякував Кемерону за його особисту підтримку на засіданні Європейської Ради, яке відбулося в Брюсселі 12 лютого, і за сильну позицію Британії в підтримці України, відображену в останній резолюції "Великої сімки", - йдеться в повідомленні.

"Кемерон запевнив Порошенка, що Британія готова надалі проводити лінію на забезпечення єдності Європейського Союзу щодо санкцій проти Росії, якщо мінські домовленості не виконуватимуться. Він також зазначив, що Україна може розраховувати на підтримку Великобританії в Раді Безпеки ООН, де вона є постійним членом", - зазначили в АП.

Крім того, на Банковій додали, що співрозмовники домовилися про тісну координацію подальших кроків у мирному врегулюванні на Донбасі.

Нагадаємо, раніше США допустили перегляд санкцій проти Росії після того, як вона виконає умови угод, досягнутих в Мінську (Білорусь) 12 лютого.

Європейський Союз автоматично введе санкції проти 19 осіб і 9 організацій 16 лютого в разі схвалення з боку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram