ГоловнаПолітика

МЗС Грузії викликало посла України для роз'яснень через призначення Саакашвілі

Президент Грузії заявив, що поважає рішення Порошенка щодо Саакашвілі

МЗС Грузії викликало посла України для роз'яснень через призначення Саакашвілі
Фото: Макс Левин

МЗС Грузії викликало посла України Василя Цибенка для роз'яснень у зв'язку з призначенням Михеїла Саакашвілі на посаду голови Міжнародної ради реформ при Президенті України.

Про це повідомляє видання "Грузия Онлайн" з посиланням на прес-службу МЗС Грузії. Там також зазначили, що посол Грузії в Україні Михайло Уклеба має намір вислухати роз'яснення від відповідних відомств України з приводу призначення Саакашвілі на високу посаду.

При цьому "Грузія Онлайн" повідомляє також, що Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі з повагою поставився до рішення Президента України призначити Саакашвілі.

"Ми маємо усвідомити, що говоримо про дружню нам націю - Україну, яка переживає дуже важкі дні і яка є нашим союзником. Я поважаю вибір України", - заявив Маргвелашвілі.

Улітку 2014 року Грузія оголосила Саакашвілі в розшук. Колишній президент Грузії проходить обвинуваченим у трьох кримінальних справах. Його, зокрема, звинувачують у розтраті державних коштів та перевищенні службових повноважень. Тбіліський міський суд 2 серпня заочно заарештував Саакашвілі.

Президент України Петро Порошенко 13 лютого підписав указ про призначення колишнього президента Грузії Саакашвілі своїм позаштатним радником і головою створеної Дорадчої міжнародної ради реформ.

Дорадча міжнародна рада реформ - консультативний орган, основним завданням якого є напрацювання пропозицій і рекомендацій щодо здійснення та впровадження в Україні реформ на основі найкращого міжнародного досвіду. Рада буде залучати іноземних експертів до реформування українського законодавства, а також підвищувати рівень міжнародної підтримки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram