ГоловнаСвіт

У Данії обстріляли кафе з автором карикатур на пророка Мухаммеда

Загинув учасник зустрічі зі скандальним художником Вілксом

У Копенгагені в суботу стався напад на одне з місцевих кафе, де проходила зустріч зі шведським художником Ларсом Вілксом, відомим своїми карикатурами на пророка Мухаммеда.

Фото: EPA

Ані Вілкс, ані його гість, посол Франції в Данії Франсуа Зімрі не постраждали. Загинув один із глядачів, який отримав вогнепальне поранення, поранено трьох поліцейських, які охороняли захід, пише The Local.

Французький посол уже заявив пресі, що вважає нинішній інцидент пов'язаним з убивством журналістів Charlie Hebdo. "Кулі пройшли крізь двері, і всі кинулися на підлогу. Ми зуміли вибратися з кімнати, але зараз ми залишаємося всередині, тому що небезпека не минула. Стрільців ще не зловили, і вони можуть бути поблизу", - заявив посол по телефону агентству AFP.

Варто зазначити, що на зустрічі з Вілксом була Інна Шевченко, активістка "Фемен". За її словами, вона нічого не бачила, але чула близько двох десятків пострілів.

За даними данської поліції, стрільців було двоє, вони пересуваються на темному Volkswagen Polo. Вони були одягнені у все чорне і говорили по-данськи.

Ларс Вілкс
Фото: EPA
Ларс Вілкс

Нагадаємо, 2007 року Ларс Вілкс опублікував карикатури, на яких пророк Мухаммед був зображений з тілом собаки. Після цього "Аль-Каїда" оголосила полювання на художника - за його голову призначили винагороду в 100 тисяч доларів. На початку цього року бойовики "Аль-Каїди" здійснили кілька терактів у Парижі, зокрема напали на журнал Charlie Hebdo.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram