ГоловнаСуспільствоВійна

Військові зберігають позиції в районі Дебальцевого, незважаючи на обстріли, - штаб АТО

Бойовики з усіх сил намагаються закріпити за собою Дебальцевський плацдарм

Військові зберігають позиції в районі Дебальцевого, незважаючи на обстріли, - штаб АТО
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Українські військові продовжують утримувати свої колишні позиції поблизу Дебальцевого, незважаючи на безперервні атаки терористів. Про це на брифінгу в суботу повідомив представник АТО Андрій Лисенко, передає Укрінформ.

"Станом на ранок українські військові не здали тих позицій, які захищали вчора, незважаючи на шалений тиск, обстріли і кілька потужних атак бойовиків", - сказав Лисенко.

Він підкреслив, що підтримувані Росією бойовики з усіх сил намагаються закріпити за собою Дебальцевський плацдарм до настання режиму припинення вогню.

"За підтримки регулярних підрозділів РФ бойовики намагаються до 00:00 15 лютого вирішити важливі для себе тактичні завдання з розширення контрольованих територій, насамперед на Дебальцевському напрямку, про що свідчить продовження запеклих боїв поблизу Дебальцевого", - сказав Лисенко.

Він також відзначив зусилля "Азова" та інших підрозділів щодо стримування бойовиків в околицях Маріуполя.

"Полк "Азов" та інші підрозділи, які ведуть оборону на маріупольському напрямку, роблять практично неможливе. Ми констатуємо масовий героїзм наших військових, які продовжують утримувати свої позиції", - сказав Лисенко.

Нагадаємо, сьогодні вранці "Азов" повідомив про прорив колони російської техніки через Новоазовськ. Лисенко підтвердив цю інформацію на брифінгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram