ГоловнаПолітика

G7 погрожує Росії санкціями за невиконання мінських домовленостей

Лідери найрозвинутіших економік стурбовані загостренням ситуації в районі Дебальцевого

G7 погрожує Росії санкціями за невиконання мінських домовленостей
Фото: yuzle.com

Лідери "Великої сімки" заявляють, що готові застосувати відповідні заходи проти тих, хто не виконуватиме нові мінські домовленості.

Про це йдеться в поширеній у п'ятницю заяві G7, повідомляє Укрінформ.

"G7 готова вжити відповідних заходів проти тих, хто порушує "мінський пакет", посилюючи ціну для них, особливо проти тих, хто не дотримується домовленостей про всеосяжне припинення вогню і виведення важкого озброєння", - йдеться в заяві.

Лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії, США, президенти Європейської ради та Єврокомісії висловили стурбованість у зв'язку із загостренням ситуації в районі Дебальцевого, де активізувалися дії сепаратистів за підтримки Росії.

"Ми черговий раз засуджуємо незаконну анексію Криму Росією, що є порушенням міжнародного права", - також зазначила "Велика сімка".

Лідери найрозвинутіших економік світу вітали рішення МВФ про надання Україні кредитної програми 17,5 млрд доларів.

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську Президент України Петро Порошенко, президент Росії Володимир Путін, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель після 16 годин переговорів напрацювали комплекс заходів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Раніше США повідомили, що допускають перегляд санкцій щодо Росії після того, як вона виконає умови угод, досягнутих у Мінську (Білорусь) 12 лютого.

А Європейський Союз автоматично введе санкції проти 19 осіб та 9 організацій 16 лютого в разі схвалення з боку України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram