ГоловнаСвіт

Олланд вирішив поки що не постачати "Містралі" в Росію

Париж готовий переглянути питання постачання вертольотоносців

Олланд вирішив поки що не постачати "Містралі" в Росію
Франсуа Олланд
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що поки що немає умов для постачання в Росію вертольотоносців типу "Містраль.

Про це повідомляє агентство AFP.

При цьому Олланд допустив: якщо угоди, досягнуті "нормандською четвіркою" в Мінську 12 лютого, будуть виконуватися в повному обсязі, питання про постачання переглянуть. При цьому французький лідер висловив сподівання, що умови для передачі вертольотоносців "коли-небудь будуть створені".

"Зрозуміло, якщо все стане на свої місця, тоді на європейському рівні буде вжито заходів для полегшення санкцій", введених проти Росії через її вторгнення в Україну, сказав президент.

"Франція буде частиною цього процесу, але поки що ми ще не там", - зазначив Олланд.

12 лютого канцлер Німеччини Ангела Меркель підтвердила введення нових санкцій проти Росії 16 лютого, незважаючи на підписану раніше контактною групою щодо України мирну угоду в Мінську.

Контракт на будівництво двох вертольотоносців типу "Містраль" вартістю €1,2 млрд уклали між "Рособоронекспортом" і французькою компанією DCNS у червні 2011 року. Постачання першого корабля ("Владивосток") призначили на 1 листопада 2014-го, другого ("Севастополь") - на 1 листопада 2015 року. Сума неустойок та штрафів у разі відмови від передачі вертольотоносців може сягнути €3 млрд. Після анексії Криму Росією й участі Москви в конфлікті на Донбасі передача кораблів опинилася під питанням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram