ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада не заборонила будівництво у Десятинному провулку

Громадськість наполягає на знесенні забудови

Київрада не заборонила будівництво у Десятинному провулку
Фото: Макс Требухов

Київрада відмовилася розривати договір оренди із забудовником Десятинного провулку, 3а. Про це LB.ua повідомила активістка Юлія Нікітіна.

За її словами, депутати ухвалили рішення зупинити будівництво у провулку і привести містобудівну документацію до містобудівних умов і обмежень. У разі невиконання Київрада залишила за собою можливість скасувати договір оренди.

Як повідомлялося раніше, будинок зводять у самому центрі столиці - на Старокиївській горі, на залишках фундаменту палацу князя Володимира 10 століття (фундамент було знищено при будівництві). Він розташований на території чотирьох охоронних зон, у тому числі заповідників "Софія Київська" і "Стародавній Київ". Кількість поверхів - 9 або 12, фінальний проект забудовник нікому не показував. Докладніше про це читайте в тексті "Мощі в шафі".

Забудовник - компанія "Інтергал-буд", яка належить "регіоналу" Володимиру Зубику, який, серед іншого, голосував за диктаторські закони 16 січня. Замовник будівництва - Українська православна церква Київського Патріархату.

Громадськість наполягає на розірванні договорів оренди та знесення забудови.

Нагадаємо, до кінця 2012 року на місці будівництва розташовувалися дві історичні будівлі - житловий будинок з флігелем, що у 19 столітті належали протоієрею Андріївської церкви Павлу Підвисоцькому. УПЦ КП отримала ці будівлі разом з прилеглою до них землею в 2002 році і довела їх до аварійного стану, щоб потім знести і почати на їхньому місці будівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram