ГоловнаПолітика

Учасники переговорів покинули мінський Палац незалежності

Ніхто, крім Путіна, заяви для преси не робив

Учасники переговорів покинули мінський Палац незалежності
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель покинули Палац незалежності в Мінську, де проходили переговори про врегулювання ситуації на Донбасі.

Голови держав не підходили до преси. Окрему заяву зробив президент РФ Володимир Путін. Він анонсував припинення вогню в зоні АТО з 15 лютого і повідомив про підписання одного документа щодо врегулювання ситуації.

За словами Путіна, основна проблема переговорів - в різних поглядах на ситуацію в Дебальцевому. "ДНР і ЛНР стверджують, що у відповідь на агресію Києва вони не тільки стримали атаку, а й оточили групу з 6-8 тисяч осіб. І вони виходять з того, що ці військові припинять опір і складуть зброю. Представники України заявляють, що оточення немає. Ми закликаємо до стриманості. Зробити все, щоб відведення техніки минуло без зайвого кровопролиття. У мене є сумніви - якщо це оточення є, то ті, хто в оточенні, будуть вириватися. Ми домовилися з Порошенком, що військові експерти з'ясують, що відбувається насправді", - сказав Путін.

Президент Росії заявив, що під час переговорів обговорювали й низку невійськових питань - конституційну реформу в Україні, імплементацію закону про особливий статус Донбасу і кілька питань економічного та гуманітарного характеру.

Нагадаємо, переговори "нормандської четвірки" тривали близько 16 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram