ГоловнаПолітика

Мінінформації ліквідують після виконання трьох завдань, - Стець

У Міноборони з'явиться свій телеканал

Мінінформації ліквідують після виконання трьох завдань, - Стець
Фото: Макс Требухов

Міністерство інформаційної політики, яке очолює Юрій Стець, ліквідують, щойно буде реалізовано три функції.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів сам Стець.

"Перша функція - зробити те, що не було зроблено за 22 роки: написати і затвердити як закон, а бажано і як конституційну норму, концепцію інформаційної безпеки та стратегію інформаційної політики України. Чому я говорю про конституційну норму? Тому що зараз 300 голосів під це можна зібрати. А наступний парламент не знайде тих 300 голосів, щоб скасувати. Отже, країна житиме довгий час зі стратегією інформаційної безпеки", - пояснив міністр.

За його словами, в коаліційній угоді закріплено, що розробка інформстратегії повинна завершитися 2015 року. У травні закінчується робота над документом - він надійде до парламенту на аналіз. Після громадського обговорення - у вересні - він буде винесений на голосування.

Другою важливою функцією міністерства Стець називає узгодження єдиного меседжу від виконавчих органів влади.

"У нас один міністр говорить одне, інший - цілком протилежне, а в підсумку ні українське суспільство, ні в Європі та Америці ніхто не розуміє, що в нас відбувається. У нас зараз чіткі й дуже складні реформи. Про них і їхні результати потрібно розповідати суспільству", - зазначив міністр інформполітики.

Третім своїм завданням міністр називає протидію інформаційній агресії Росії.

"Потрібно налагодити роботу, створити координаційний центр, який протистояв би цій агресії. Зараз ми робимо такий координаційний центр на базі міністерства - за участю концерну РРТ, Нацради телебачення і радіомовлення, Держтелерадіо, СБУ, МВС, Міноборони", - додав Стець.

Серед завдань, за його словами, - створення телеканалу Міністерства оборони за зразком "Звезды" в Росії.

Докладно про міністерство, про його завдання читайте в повному тексті інтерв'ю з Юрієм Стецем "Я маю можливість потрапляти у кабінет президента частіше, аніж будь-хто з політиків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram