ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ: загальний розмір допомоги Україні від Заходу становитиме $40 млрд

Від Міжнародного валютного фонду надійдуть $25 млрд

МВФ: загальний розмір допомоги Україні від Заходу становитиме $40 млрд
Фото: obozrevatel.com

Міжнародний валютний фонд підтвердив інформацію, що з'явилася раніше, про те, що загальна сума допомоги Україні за наступні чотири роки становитиме 40 млрд доларів. Основна частина цих коштів буде надана за програмою Extended Fund Facility.

Про це йдеться в коментарі МВФ.

"Зміна програми МВФ (зі Stand-By Arrangement на Extended Fund Facility) сама по собі забезпечить додаткове фінансування, більше часу, більше можливостей і кращі фінансові умови для України на реалізацію її програми реформ. Але ці ресурси будуть збільшені за рахунок іншого двостороннього та багатостороннього фінансування. Крім того, як оголосив раніше український уряд, він має намір провести консультації з власниками суверенного боргу для поліпшення середньострокової стійкості. Повний пакет фінансування - із цих різних джерел - становитиме приблизно 40 млрд доларів за чотири роки", - повідомили в МВФ.

Нагадаємо, що сама програма МВФ становитиме 17,5 млрд доларів США, при цьому прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що вона дозволить Україні загалом отримати 25 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram