ГоловнаПолітика

Коаліція опинилася на межі розпаду

Думку Радикальної партії та "Самопомочі" проігнорували

Коаліція опинилася на межі розпаду
Фото: Макс Требухов

Голосування за призначення Віктора Шокіна генеральним прокурором похитнуло єдність коаліції.

Як повідомив журналістів голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, Президент Петро Порошенко обіцяв не вносити кандидатуру Віктора Шокіна в парламент без підтримки всіх фракцій коаліції. При цьому фракції Радикальної партії і "Самопомочі" перед голосуванням заявили, що не голосуватимуть за кандидатуру Шокіна. Ляшко заявив, що просив Президента у зв'язку із цим скликати раду коаліції.

"Президент не скликав раду коаліції... Президент сьогодні переміг, але це піррова перемога, яка завдала потужного удару по нашій демократичній коаліції... Фактично ми в цій коаліції вже не потрібні", - сказав Ляшко.

"Сьогодні на ваших очах розвалили коаліцію. Усе, що говорить Президент, не відповідає його діям", - додав Ляшко.

Водночас він наголосив, що його фракція не має наміру покидати коаліцію, хоча не виключив, що всередині самої коаліції для Радикальної партії можуть знайти заміну.

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада підтримала призначення Віктора Шокіна на посаду генерального прокурора замість звільненого Віталія Яреми. За таке рішення голосували БПП, "Народний фронт", "Батьківщина", "Опоблок", "Воля народу" і "Економічний розвиток". Члени коаліції "Самопоміч" і Радикальна партія таке рішення не підтримали. За призначення Шокіна із цих двох фракцій проголосував лише один нардеп - Ірина Суслова. "Самопоміч" заявила, що виключить Суслову зі свого складу.

Після голосування в сесійній залі виник скандал - Ляшко підбіг до Порошенка і почав бурхливо висловлювати своє невдоволення.

Згодом виявилося, що під час голосування за Шокіна зафіксовано кнопкодавство. Кілька депутатів заявили, що домагатимуться переголосування цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram