ГоловнаПолітика

Рада погодилася на призначення Шокіна генпрокурором

Заступник Яреми пішов на підвищення

Верховна Рада підтримала призначення Віктора Шокіна на посаду генерального прокурора замість звільненого Віталія Яреми.

За відповідний проект постанови №2084 проголосували 318 депутатів за 226 мінімально необхідних. Відмовилися підтримати Шокіна фракції "Самопоміч" і Радикальної партії. "За" проголосували БПП, "Народний фронт", "Батьківщина", "Опоблок", "Воля народу" і "Економічний розвиток".

62-річний Шокін із червня 2014-го був заступником Яреми й очолював головне управління нагляду кримінальних проваджень. У 2002-2003-му і 2004-2007 роках він ще двічі обіймав посаду заступника генерального прокурора.

"Я знаю Віктора Миколайовича більш ніж 15 років. Його професійний досвід і гарна репутація стали основними факторами, які визначили мій вибір", - пояснив своє рішення президент Петро Порошенко, представляючи Шокіна депутатам. За його словами, Шокін має сталевий характер, який проявився 2003 року, коли йому вдалося зберегти всю доказову базу в справі Георгія Гонґадзе, а також 2005 року, коли Генпрокуратура активно відреагувала на "з'їзд ПіСУАР".

Голова фракції БПП Юрій Луценко зі свого боку зазначив, що коли Шокін був заступником генерального прокурора, ГПУ допомагала МВС, яке тоді очолював Луценко, боротися зі злочинністю. Після звільнення Шокіна боротьба "зійшла на Піскун", пожартував Луценко.

Нагадаємо, що Ярема, який очолював ГПУ з червня 2014 року, подав у відставку в понеділок. Президент і Верховна Рада задовольнили її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram