ГоловнаПолітика

"Укртелеком" припинив роботу в Криму

Зв'язок на півострові повністю відключено

"Укртелеком" припинив роботу в Криму
Фото: Макс Левин

"Укртелеком" сьогодні опівночі повністю вимкнув зв'язок у Криму. Про це повідомляє "Крыминформ" з посиланням на джерела в окупаційній владі Криму.

За даними міністерства інформації і зв'язку, фіксований телефонний зв'язок, інтернет і мобільний оператор "Тримоб" припинили працювати опівночі за київським часом (о першій ночі за московським).

Після вимкнення міністерство звернулося до диспетчерської служби філії "Укртелекому" з вимогою роз'яснити ситуацію. "У відповідь диспетчерська служба підтвердила повне вимкнення Криму. При цьому причини відключення озвучені не були. Попередньо жодної інформації про відключення ні кримська філія "Укртелекому", ні профільне міністерство не отримували", - повідомили в міністерстві.

"О 3-й годині ночі, після того як ми не отримали жодних роз'яснень і не було зроблено жодних дій з боку українського оператора зв'язку для відновленню роботи інфраструктури зв'язку... було вирішено взяти ситуацію під свій контроль", - заявив "віце-прем'єр" Криму Дмитро Полонський.

До 8-ї години ранку 10 лютого роботу стаціонарного телефонного зв'язку в Криму відновлено повністю.

Нагадаємо, в грудні 2014 року "прокуратура" Криму порушила справу за фактом перерахування телефонним оператором близько 1 млн рублів на потреби Національної гвардії України. 8 грудня в офісі компанії "Укртелеком" у Сімферополі пройшов обшук у рамках кримінальної справи про "фінансування українських збройних формувань".

Росія анексувала Крим і Севастополь у березні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram