ГоловнаСвіт

Співробітника Московського патріархату заарештували за держзраду

Євгена Петріна підозрюють у передачі секретних відомостей спецслужбам США

Співробітника Московського патріархату заарештували за держзраду
Фото: sarreg.ru

Співробітника Московського патріархату Євгена Петріна заарештували за звинуваченням у державній зраді. Його підозрюють у передачі секретних відомостей спецслужбам США. Прес-секретар Лефортовського суду Москви Юлія Скотникова повідомила, що справу Петріна розглядає ФСБ, зазначає "Интерфакс".

Петрін працював у відділі зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату і за посадою спілкувався з іноземцями. Він вийшов на людей, яких запідозрив у шпигунстві на користь США, і почав передавати їм відомості про діяльність церкви, щоб викликати їхню довіру. Петрін стверджує, що всю інформацію він брав з відкритих джерел.

За словами Скотнікової, арешт Петріна продовжили до 10 місяців, матеріали його справи мають гриф "таємно".

Журналістка "Московського комсомольця" Єва Меркачова розповіла, що зустрічалася з Петріним у "Лефортовому". Вона називає його капітаном ФСБ. Меркачова підтверджує, що Петріна відряджали в Україну в складі делегації РПЦ. За словами журналістки, заарештований дав свідчення після того, як його сильно побили.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про чотирьох фігурантів, обвинувачених у Росії у справі про шпигунство або державну зраду. Рішенням Лефортовський суду Москви на початку лютого провжили арешт громадянину Росії Геннадію Кравцову, обвинуваченому в держзраді, і колишньому директору українського оборонного заводу "Знамя" Юрію Солошенку, підозрюваному у шпигунстві.

Найбільший резонанс з усіх справ про держзраду викликав арешт жительки Вязьми Світлани Давидової, яка виховує 7 дітей. Слідство стверджує, що вона передала Україні відомості про пересування російських військових. Після того, як на захист Давидової розпочалася громадська кампанія, їй змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram