ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Голова ЦБ РФ спрогнозувала показник річної інфляції в Росії понад 15%

ЦБ РФ на початку року планував утримати інфляцію в межах 5%

Голова ЦБ РФ спрогнозувала показник річної інфляції в Росії понад 15%
Центробанк РФ
Фото: EPA/UPG

Голова Центрального банку Росії Ельвіра Набіуліна спрогнозувала річну інфляцію в Росії на позначці понад 15%.

Про це Набіуліна розповіла в інтерв'ю Bloomberg TV.

За прогнозами голови ЦБ, пік інфляції припаде на другий квартал 2015 року, після чого рівень інфляції почне знижуватися.

"За нашими прогнозами, пік інфляції буде у другому кварталі цього року. Інфляція може бути трохи навіть вищою за нинішні рівні. І після другого кварталу інфляція почне знижуватися", - розповіла вона.

Головна причина інфляції - це "сильні проінфляційні фактори", найзначнішим з яких виявилося ослаблення курсу рубля. Надалі, за словами Набіуліної, інфляційні чинники слабшатимуть.

"Очікуємо зниження інфляції у другому кварталі, після другого кварталу, у другому півріччі і далі у 2016 році. Тому якихось підстав говорити про неминучість підвищення ставок немає", - додала глава Центробанку.

У січні 2015 року місячна інфляція склала 3,9%, у річному вираженні зростання цін становило 15%. У 2014 році інфляція за підсумками року сягнула позначки в 11,4%. Підсумкові цифри за 2014 рік більш ніж удвічі перевищили офіційний прогноз Центробанку з інфляції. ЦБ на початку року планував утримати інфляцію в межах 5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram