ГоловнаПолітика

Альтернативи політичному вирішенню конфлікту на Донбасі немає, - Клімкін

Глава МЗС вважає, що розрив дипвідносин тільки погіршить ситуацію

Альтернативи політичному вирішенню конфлікту на Донбасі немає, - Клімкін
Архив
Фото: скриншот с ютуба

Розрив дипломатичних відносин з Росією не допоможе Україні досягти поставлених цілей щодо вирішення конфлікту на Донбасі і повернення анексованого Криму, вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Про це він сказав в інтерв'ю газеті Дзеркало тижня.

"У разі розриву дипломатичних відносин переговори будуть вестися винятково через посередників. Сумніваюся, що ситуація, коли питання "про нас" будуть вирішувати "без нас", стала б найкращим виходом", - сказав він.

Клімкін переконаний, що "немає альтернативи політичному вирішенню конфлікту на Донбасі і поверненню Криму".

Міністр вказує на необхідність політичного врегулювання ситуації, що також є і позицією всього цивілізованого світу, який підтримує Україну.

Нагадаємо, Олланд і Меркель провели в Києві п'ятигодинні переговори з президентом України Петром Порошенком. Після зустрічі вони не робили заяв для преси.

Наступного дня вони відбули до Москви для продовження переговорів. За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєсков, Росія, Франція і Німеччина ведуть підготовку тексту можливого спільного документа щодо імплементації мінських домовленостей.

А сьогодні в рамках конференції в Мюнхені Меркель заявила, що "після вчорашніх переговорів з Олландом ми ще не знаємо, чи добилися ми успіху". Але вона зазначила, що ситуацію в Україні не вирішити військовим шляхом, необхідно зробити кроки для виконання мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram