ГоловнаПолітика

Путін, Меркель і Олланд готують спільний документ, - Пєсков

Попередні підсумки переговорів у Києві та Москві підіб’ють під час телефонної розмови в неділю

Путін, Меркель і Олланд готують спільний документ, - Пєсков
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Росія, Франція і Німеччина ведуть підготовку тексту можливого спільного документа щодо імплементації мінських домовленостей.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков після переговорів лідерів РФ, Франції та Німеччини, передає ТАСС.

"Виходячи з пропозицій, сформульованих президентом Франції та канцлером ФРН, нині спільна робота ведеться для підготовки тексту можливого спільного документа щодо імплементації мінських домовленостей, документа, який включав би в себе пропозиції президента України і пропозиції, сформульовані сьогодні і додані президентом РФ Путіним", - уточнив прес-секретар.

Пєсков повідомив, що це робиться "з тим, щоб потім цей текст і ці пропозиції було подано на схвалення всім сторонам конфлікту".

"Далі робота триватиме, і попередні її підсумки буде підбито наступної неділі, під час телефонної розмови, яка відбудеться в "нормандському форматі" на найвищому рівні", - сказав Пєсков.

"Переговори закінчилися, і наші гості вже їдуть в аеропорт", - додав він.

Як повідомлялося, 6 січня в Москві відбулися переговори Володимира Путіна з Ангелою Меркель і Франсуа Олландом.

5 лютого Олланд і Меркель провели в Києві переговори з Президентом України Петром Порошенком. Після зустрічі вони не робили заяв для преси. На сайті Президента України повідомляється, що сторони обговорили шляхи реалізації мінських домовленостей і напрацювали спільні пропозиції щодо подальших кроків: негайне припинення вогню, виведення іноземних військ з України, відведення важкої техніки і озброєнь, закриття кордону і звільнення всіх заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram