ГоловнаЕкономікаФінанси

"Альфу" СБУ звинуватили в крадіжці з депозитних скриньок банку "Альянс"

Зі скриньок викрали кошти Єврейської громади Донбасу

Вкладники київського банку "Альянс" повідомили в органи прокуратури про викрадення грошей із депозитних скриньок слідчими СБУ і бійцями спецпідрозділу "Альфа", які прийшли в банк із рішенням суду про виїмку документів.

Про це йдеться в публікації "Пограбування по-українськи" на сайті "Українські новини".

"Усі ці деталі не турбували силовиків. Вони просто вичистили скриньки, відмикати які не мали права! Зараз банк офіційно підтверджує лише зникнення коштів, покладених при співробітниках у торбу. Вміст винесених валіз їм не відомий", - йдеться в публікації.

Фото: ukranews.com

При цьому повідомляють, що вояж силовиків здійснювався згідно з дозволом Печерського райсуду зробити обшук і виїмку документів в рамках розслідування одного з кримінальних проваджень. Підставою для обшуку стало припущення слідчих СБУ, що фігуранти провадження могли відкривати рахунки в цьому банку.

Водночас суд дозволив вилучати з банку тільки документацію й обладнання, але заборонив силовикам чіпати якісь інші матеріальні цінності.

При цьому були відімкнені та пограбовані депозитні скриньки людей, які не фігурують у розслідуванні СБУ. Зокрема викрадено кошти Єврейської громади Донбасу, які залишили на зберігання громадяни України, котрі виїжджають з Донецька. По суті, вимушені переселенці позбулися грошей, отриманих за продаж квартир та іншого майна, коли вони рятувалися від бойових дій.

Про викрадення уже заявив у листі керівництву країни головний рабин Донбасу Пінхас Вишедські.

У понеділок, 9 лютого, о 10:00 Апеляційний суд Києва розглядатиме апеляцію на рішення Печерського райсуду про арешт майна банку "Альянс", вилученого слідчими СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram