ГоловнаПолітика

Кандидат на посаду керівника Петагону підтримує виділення зброї для України

Ештон Картер впевнений, що потрібно знайти шляхи надання українцям озброєння

Кандидат на посаду керівника Петагону підтримує виділення зброї для України

Кандидат на посаду міністра оборони США Ештон Картер підтримує ідею надання Україні летальної зброї для зміцнення оборони в протистоянні російській агресії.

Про це він заявив під час слухань у Комітеті Сенату з питань збройних сил щодо призначення його на посаду, передає Укрінформ.

"Я думаю, що ми маємо підтримувати українців, які зараз захищають себе. Про характер цих озброєнь (які США мають надати Україні. - Ред.) я не можу сказати прямо зараз", - сказав Картер, відповідаючи на запитання сенатора Джона Маккейна, який головує у Комітеті.

Водночас він зазначив, що потрібно знайти "шляхи надання їм (українцям. - Ред.) зброї, в тому числі летальної".

У відповідях на письмові запити Комітету кандидат на посаду міністра оборони погодився, що США разом із союзниками і партнерами по НАТО мають застосувати додаткові дії, щоб стримати російську агресію в Європі.

"Це включає застосування Європейської ініціативи запевнення, яка забезпечує і підсилює присутність у Європі військ на ротаційній основі, підтримку союзників та партнерів у регіоні, посилення бойової підготовки і збільшення кількості навчань", - зазначив Картер.

Він також пообіцяв у разі призначення "уважно розглянути те, які ще дії США могли б ужити, щоб утримати Росію".

Напередодні речник Держдепартаменту США Джен Псакі заявила, що США не ухвалили рішення з постачання України летальною зброєю, водночас варіант такої підтримки не виключається в майбутньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram