ГоловнаСвіт

Росія збільшила постачання важкого озброєння сепаратистам, - НАТО

В Альянсі заявили, що зараз "сотні представників ЗС РФ на сході України навчають і курирують сепаратистів"

Росія збільшила постачання важкого озброєння сепаратистам, - НАТО
архив
Фото: informator.lg.ua

НАТО має докази постачання бойовикам самопроголошених ДНР і ЛНР великої кількості важкого озброєння з Росії.

Про це заявив можновладний офіцер Альянсу, повідомляє "Интерфакс".

"Зокрема, це танки, артилерія, ракетні системи залпового вогню, засоби ППО. Очевидно, що це пряма підтримка Росією сепаратистів", - сказав він на брифінгу в середу в Брюсселі.

Представник НАТО також зазначив, що сьогодні "сотні представників ЗС РФ на сході України навчають і курирують сепаратистів". За його даними, уздовж українсько-російського кордону на території РФ зосереджені значні сили і озброєння.

"Мені хочеться вірити в те, що Росія розуміє, що присутність російських військових на сході України дестабілізує ситуацію в регіоні. Цей конфлікт необхідно вирішувати дипломатичним шляхом", - наголосив офіцер.

Він також продемонстрував фотографії, зроблені із супутника в різний час влітку 2014-го, порівняння яких демонструє збільшення кількості російської техніки біля кордону, а також фото та відеодокази обстрілів українських позицій з території РФ у той самий період.

"Ми також маємо докази присутності російських артилерійських батальйонів на Донбасі вже 21 серпня 2014 року", - підкреслив офіцер.

При цьому офіцер зазначив, що НАТО, як об'єднання, не надає допомогу Збройним силам України.

"Деякі країни, що входять в Альянс, підтримують Україну, надаючи обладнання, засоби комунікації, проводячи навчання. Кожна така країна сама приймала рішення. НАТО не може давати чи не давати зброю. Якщо окрема країна має намір це робити - рішення за нею", - наголосив представник Альянсу.

Нагадаємо, напередодні в НАТО заявили, що Росія перекинула на Донбас сучасні ракети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram