ГоловнаСуспільствоВійна

Учасники "Батальйонного братства" не бачать різниці між дивізією і батальйоном

Названо учасників скандального мітингу під АП

Активісти так званого "Батальйонного братства", яке останніми днями активно проводять акції протесту під держустановами, не бачать різниці між дивізією і батальйоном.

Про це пише "Новый регион", який учора побував на акції протесту "братства" біля Адміністрації президента, яку російські ЗМІ подали як штурм Адміністрації президента.

"Насправді будівлю АП пікетували кілька десятків людей, які невміло симулювали істерику і вимагали зустрічі з президентом України. Жодним штурмом адміністрації глави держави навіть не пахло. Сама "акція протесту" тривала за класикою жанру: "нас зливають", "батальйони оточені і вимагають вогню". Не обійшлося і без істерики "солдатських матерів", а військову масовку становили бійці добровольчого батальйону спецпризначення "Тризуб Січ", - йдеться у публікації.

Командир цього підрозділу Роман Сович на камери кілька разів заявив, що у Нікішиному в оточення потрапила "25-та дивізія "Київська Русь", хоча в Україні немає не тільки 25-ї дивізії, а й узагалі поділу військових підрозділів на дивізії. Щодо 25-го батальйону територіальної оборони "Київська Русь", то на його офіційній сторінці у соцмережі інформації про оточення чи щось схоже немає.

Роман Сович
Фото: nr2.com.ua
Роман Сович

Також на акції засвітився так званий боєць АТО Каміль Валетов, який у вересні 2014 року під Адміністрацією президента видавав себе за члена 8-ї сотні батальйону "Дніпро". Комбат Юрій Береза заявив, що якщо Валетов влаштовує акції біля АП - то він самозванець.

Каміль Валетов
Фото: nr2.com.ua
Каміль Валетов

Лідер "братства" В'ячеслав Фурса, пише видання, після Майдану видавав себе за координатора "Правого сектору" у Київській області. Проте ще у травні 2014 року тодішній спікер "правосеків", а нині депутат Верховної Ради Борислав Береза заявив, що ця людина ніяк не стосується "Правого сектору".

В'ячеслав Фурса
Фото: nr2.com.ua
В'ячеслав Фурса

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram