ГоловнаПолітика

З Донбасу потрібно піти. Навіщо ми там вперлися? - нардеп від БПП

А вивільнений ресурс - людський і економічний - потрібно спрямувати на розвиток країни

З Донбасу потрібно піти. Навіщо ми там вперлися? - нардеп від БПП
Фото: Макс Требухов

Андрій Вадатурський, один з творців бізнес-імперії "Нібулон", у бесіді з LB.ua засумнівався, що Україні варто продовжувати військовий конфлікт на Донбасі.

"Я за те, щоб припинити війну. В Україні що, більше немає землі? Навіщо ми там вперлися?

Ми уявлення не маємо, коли ця війна припиниться. Адже ми боремося не з "бунтівним регіоном", а з Росією - з її колосальними ресурсами і величезною армією. Хіба хтось дає гарантію, що ми можемо перемогти швидко?

Проблема в тому, що ми не вміємо визнавати свої помилки. Допустила країна помилку, коли 23 роки не займалася армією, коли не займалася людьми в Криму та на Донбасі. Ну от, хочуть вони бути в Росії... Хіба це не наша помилка, що ми приходимо до влади і на третій день приймаємо закон "про мови"?

Навіщо ми таке робимо? Навіщо?! І тепер потрібно, щоб хтось набрався рішучості і сказав: "Так, ми допустили помилки. Нам потрібно вибачитися, втратити в чомусь, кинути і йти далі". А ми допускаємо все більше і більше нових помилок, намагаючись виправити першу. Поставмо хрест на тих територіях, зітхнемо з полегшенням і візьмімося за важливіші речі", - запропонував Вадатурський.

На запитання, що робити з проукраїнським населенням, яке залишиться на окупованих територіях, Вадатурський-молодший відповів:

"У людей є право вибрати, чого вони хочуть: ви переїжджаєте в Росію, ви залишаєтеся там, ви переїжджаєте в Україну. Хочете приїхати в Україну - ми вам допоможемо. І ті колосальні суми, які витрачають на війну, краще витратити на облаштування побуту переселенців. Та в нас села вимирають - хіба нам не потрібні робочі руки? Це ж така можливість отримати своїх однодумців, які дивляться на розвиток країни в одному руслі з нами".

Про ініціативи аграрного міністерства, про некомандного Яценюка і про те, чому мільйонер Вадатурський сам готує собі каші, читайте нижче за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram