ГоловнаПолітика

Ми готові до припинення вогню, - Порошенко

Якщо пропозиції влади проігнорують, то ЗСУ здатні захистити українські території, зазначив Президент

Ми готові до припинення вогню, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Україна твердо стоїть на необхідності дотримуватися мінських домовленостей.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з активом Харківської області, передає Укрінформ.

"Дотримання Мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі є обов'язковим, і про це я чітко сказав, спілкуючись із президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним", - зазначив Порошенко.

За його словами, в цих домовленостях є абсолютно чіткі вимоги: "Це вимоги і до негайного припинення вогню, і до звільнення всіх заручників, у тому числі, Надії Савченко, і до перекриття кордонів, виведення всіх іноземних військ і найманців, і до необхідності політичного врегулювання конфлікту, в тому числі, через місцеві вибори".

Президент також зазначив, що переговори можна проводити тоді, "коли ми маємо сильну армію, здатну захистити державу".

"Кроки з урегулювання ситуації в Україні мають початися з негайного припинення вогню. Ми готові до припинення вогню. Ми готові до того, щоб реалізувати мінські домовленості. Якщо наші пропозиції ігноруватимуть, то наші Збройні сили здатні забезпечити захист українських територій", - заявив Порошенко.

Він додав, що на озброєння українських військових надійшла відновлена і відремонтована бойова техніка, яка підвищить боєздатність армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram