ГоловнаПолітика

Кірш: якщо на чолі боротьби з корупцією буде президент, вона може стати узурпацією

Депутат пояснив позицію "Народного фронту" під час голосування

Нардеп від "Народного фронту" Олександр Кірш заявив, що якщо на чолі боротьби з корупцією буде президент, вона може стати узурпацією. Таку думку він висловив, коментуючи сьогоднішнє голосування за поправки до закону про Антикорупційне бюро.

"Коли голова Антикорупційного бюро однозначно призначається президентом, це вже не боротьба з корупцією, а боротьба з усіма, окрім президента, а президент може очолювати корупцію", - зазначив Кірш.

Народний депутат зазначив, що фракція "Народного фронту" під час голосування сьогодні в сесійній залі керувалася двома мотивами. "По-перше, щоб Антикорупційне бюро було створене, але, по-друге, щоб не було диктатури президента, в якого є одноосібні повноваження з призначення голови АКБ або його звільнення", - зазначив Кірш.

Саме тому, за словами народного депутата, фракція не голосувала перший раз, оскільки була така загроза. Однак під час перерви представникам коаліції вдалося домовитися щодо усунення неточностей і врахувати можливість того, що парламент бере участь у процесі призначення керівника АКБ.

"Якщо у парламенту є якісь важелі, то вже можна розглядати. Тому, коли голосували вдруге, вже проголосували "за". Це звичайна парламентська робота. Треба розглядати процес у двох площинах, щоб не було корупції і президент не зміг її очолювати", - підсумував Кірш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram