ГоловнаПолітика

Росія перекинула на Донбас сучасні ракети, - НАТО

Таке озброєння сепаратисти не можуть використовувати самостійно, адже воно вимагає складної підготовки, нагадали в Альянсі

Росія перекинула на Донбас сучасні ракети, - НАТО

Блок НАТО має докази та свідчення наявності на території України регулярних російських військ і зброї.

Про це повідомила речник НАТО Оана Лунгеску на брифінгу в штаб-квартирі НАТО, повідомляє Укрінформ.

"Я вважаю, що це все дуже чітко і зрозуміло, адже ми спираємося на нашу розвідувальну інформацію, а також ми це все бачимо крізь весь спектр відкритих джерел, від міжнародних незалежних неурядових організацій, ОБСЄ, ЗМІ, включаючи незалежних російських журналістів. Я вважаю, ми маємо багато свідчень. Бойовики в Україні отримують підтримку від Росії, проходять підготовку, отримують оснащення і перебувають під командуванням з боку Росії. Також Росія постачає свої збройні сили, які нині є в Україні", - сказала спікер Альянсу.

За її словами, в НАТО чітко бачать, як сотні одиниць озброєння було передислоковано протягом останніх декількох тижнів з Росії в Україну, включаючи сучасні засоби, які використовуються тільки Росією.

"Таке озброєння не може використовуватися сепаратистами самостійно, адже вимагає складної підготовки. Це сучасні ракети, танки, броньовані машини - весь спектр важкого озброєння, яке неможливо купити на відкритому ринку в Донецьку", - зазначила Лунгеску.

Вона також згадала про російських військовослужбовців, яких було захоплено або вбито українськими силами, а також про численні свідченнях перебування солдатів РФ в Україні, інформацію про що можна знайти в соціальних мережах.

Нагадаємо, 26 січня постпред України при ООН Юрій Сергєєв заявляє про присутність 12 тисяч російський солдатів на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram