ГоловнаСуспільствоЖиття

Забудову в Десятинному провулку зупинити не вдалося

Земельна комісія ухвалила рішення, яке неможливо реалізувати

Забудову в Десятинному провулку зупинити не вдалося
Стройка в Десятинном переулке
Фото: Дина Герцрикен

Земельна комісія Київради постановила призупинити будівництво в Десятинному провулку, однак реалізувати рішення не вдасться, оскільки Київрада не має повноважень для зупинки будівництва.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написала громадська активістка Юлія Нікітіна.

"Результат засідання земельної комісії щодо Десятинного такий - оточений бійцями "Донбасу" та представниками церкви (отець Петро і адвокатесса) та "Інтергалбуду", Володимир Прокопів поставив на голосування не проект про розірвання договору оренди, раніше затверджений земельною комісією, а принципово інший проект - про призупинення будівництва і приведення будівлі у відповідність з історико-містобудівним обґрунтуванням", - написала Нікітіна.

Активістка уточнила, що за таку постанову "ніхто при здоровому глузді не проголосує".

"Права зупиняти будівництво Київрада не має, тому в такій редакції за це ніхто при здоровому глузді не проголосує. Тобто цю битву грьобаний Зубик за допомогою партії "Солідарність" у нас з вами виграв", - написала Нікітіна.

Нагадаємо, сьогодні на засідання земельної комісії прийшли бійці полку "Донбас" і якоїсь "Чорної сотні" з метою "захистити Філарета".

До кінця 2012 року на місці будівництва розташовувалися дві історичні будівлі - житловий будинок з флігелем, які в 19 столітті належали протоієрею Андріївської церкви Павлу Підвисоцькому. УПЦ КП отримала ці будівлі разом з прилеглою до них землею в 2002 році і довела їх до аварійного стану, щоб потім знести і почати на їхньому місці будівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram