ГоловнаПолітика

СБУ спіймала двох маріупольців, причетних до обстрілу міста

Один із затриманих - поплічник коректувальника вогню

СБУ спіймала двох маріупольців, причетних до обстрілу міста

Контррозвідка Служби безпеки України 28 і 29 січня затримала двох громадян України, 62-го і 65-го р.н., причетних до обстрілу Маріуполя 24 січня.

Установлено, що один із затриманих, на прізвисько "Кора", був поплічником коректувальника вогню "Даішника" - Валерія Кірсанова, затриманого СБУ через кілька годин після обстрілу. За завданням ватажка однієї з банд "Армії Новоросії", відомого в кримінальних колах рецидивіста на прізвисько "Терорист", бойовик "Кора" переправляв зброю з контрольованих бойовиками територій у Маріуполь.

Під час затримання співробітники СБУ вилучили в "Кори" три ручні гранатомети РГП-26 і РПГ-18, реактивний протитанковий гранатомет РПГ-7 з набоями, гранати, автомат Калашникова і велику кількість патронів.

Як заявив другий затриманий, його завербував ватажок бойовиків на прізвисько "Сергій" понад місяць тому, він отримав завдання збирати розвіддані про пересування і дислокацію українських сил, розташування блокпостів, шукати вразливі місця для ударів артилерії, передавати їхні точні координати. Крім того, він мав отримувати інформацію про жителів Маріуполя, які підтримують владу.

Нагадаємо, в результаті обстрілу міста із систем залпового вогню загинула 31 людина, більш ніж 100 отримали поранення. За даними СБУ, Маріуполь обстріляли російські військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram