ГоловнаКультура

Мінкульт фінансуватиме тільки події, пов'язані з підтримкою військових

Кошти держбюджету розподілятиме Координаційна художня рада

Мінкульт фінансуватиме тільки події, пов'язані з підтримкою військових
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністр культури і віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко заявив, що Мінкульт цього року не "фінансуватиме простих концертів", а зосередиться на підтримці тих артистів, які їздять у зону АТО або якось допомагають проведенню АТО.

Про це йдеться на офіційній сторінці Мінкульту у фейсбуку.

"Поки в країні російська агресія, ми не можемо працювати, як у мирний час, і культури це також стосується", - заявив міністр.

В інтерв'ю "5 каналу" Кириленко заявив, що пріоритетом культурної політики, на його думку, є допомога українським військовим і АТО.

"У міністерство приходять тисячі прохань про підтримку від відомих і талановитих людей. Але цього року всі кошти будуть йти на державні заходи, офіційні події або пам'ятні дати, а все інше - тільки на ті заходи, які сприяють проведенню АТО і підтримують бійців", - пояснив Кириленко.

У понеділок, 2 лютого, мають створити Координаційну художню раду, до якої увійдуть відомі українські артисти, які вже виступають в АТО або планують це зробити. Рада буде координувати поїздки в зону АТО - "щоб не їздити в одні й ті самі місця, а покрити всі - і передову, і госпіталі, і великі збірні пункти".

Крім того, члени ради будуть контролювати розподіл коштів на мистецькі заходи, пов'язані з АТО.

Нагадаємо, міністр збирається звільнити директорів трьох музеїв у Києві: "Софії Київської", Києво-Печерського заповідника та Національного художнього музею. Щодо директора "Софії" Олени Сердюк, то Кириленко вже підписав розпорядження, проте, за словами директорки, звільнення не відбулося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram