ГоловнаКультура

У прокат вийшов новий фільм про "кіборгів" із ДУК "Правий сектор"

Режисер Леонід Кантер знімав кіно в Донецькому аеропорту під обстрілами

У кінотеатрі "Кінопанорама" режисер Леонід Кантер презентував свій новий фільм "Добровольці Божої Чоти", в якому йдеться про бійців ДУК, які захищали Донецький аеропорт. Про це повідомив кореспондент LB.ua, який побував на презентації.

Добровольцы Божьей Четы
Фото: Нелли Вернер
Добровольцы Божьей Четы

Прем'єра відбулася з аншлагом - зал кінотеатру, розрахований на понад 400 місць, був переповнений, частина глядачів стояла. Були присутні також герої фільму: комбат Чорний (позивний), командири загонів Гатило і Богема, командир десантників 95-ї бригади Зухвалий. На прес-конференції перед показом усі добровольці висловили невдоволення переговорами влади з бойовиками.

Вони разом з Кантором також розповіли про смішні моменти, які відбувалися під час зйомок, але не увійшли до фільму. Добровольці зауважили, що гумор часто допомагав їм підтримувати бойовий дух.

У документальній стрічці режисери Леонід Кантер та Іван Ясній показали бійців ДУК під час їхньої служби в аеропорту, їхню мотивацію та історії їхнього життя. У фільмі також дає свій погляд на події на східному фронті Дмитро Ярош, лідер "Правого сектору", якого в січні під час операції в аеропорту було поранено.

Зйомки тривали кілька місяців, протягом яких знімальна група приїжджала в с. Піски та Донецький аеропорт і вела зйомку бойових операцій ДУК.

"Іноді, повертаючись в село Піски, дізнавалися, що вже немає того чи іншого будинку, але гірше, коли один по одному гинули герої нашого фільму. Це дуже боляче і гірко - втрачати того, кого встиг полюбити. Тому цей фільм ми, перш за все , присвячуємо тим хлопцям, яким вже не судилося його побачити, і, звичайно, з великою вдячністю - тим, хто залишився живий", - сказав Кантер.

Музику до фільму написали і виконали журналіст і боєць ДУК Олексій Бик і рок-гурт "Кому вниз".

Після показу фільму бійці ДУК (крім поранених) повернулися в с. Піски.

Кіно можна буде подивитися в "Кінопанорамі" 2 і 5-11 лютого. Творці фільму зазначили, що ведуть переговори про прокат у Дніпропетровську, Харкові, Львові та інших містах.

Як повідомлялося, документалісти з проекту "Вавилон-13" виклали в мережу новий фільм про війну на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram