ГоловнаСуспільствоЖиття

За час АТО за фактом ухилення від служби порушено 1 тис. 336 справ, - Міноборони

Вже винесено 160 рішень суду

За час АТО за фактом ухилення від служби порушено 1 тис. 336 справ, - Міноборони
Фото: Макс Левин

За час проведення АТО за фактом ухилення від військової служби порушено 1 тис. 336 кримінальних справ.

Про це під час комітетських слухань за ініціативи Комітету з питань національної безпеки і оборони заявив заступник міністра оборони України Іван Руснак, пише "РБК-Україна".

"Порушено 1 тис. 336 кримінальних проваджень щодо 7 тис. 472 військовослужбовця за ухилення або порушення порядку мобілізації та ведення служби", - заявив Руснак.

За його словами, вже винесено 160 рішень суду.

"Переважно як вирок визначений штраф або умовне обмеження волі", - додав Руснак. Нагадаємо, що в Генштабі обіцяють серйозні наслідки для осіб, які ухиляються від мобілізації. Протягом року в ЗСУ планується мобілізувати 200 тис. українців. Також планується провести призов 40 тис. громадян на строкову військову службу.

Нагадаємо, 15 січня, Верховна Рада дозволила провести нову хвилю мобілізації.

Часткова мобілізація буде проводитися в три черги впродовж 210 днів. Загальна кількість мобілізованих становитиме близько 100 тисяч осіб, половина з яких буде призвана в армію протягом першої черги.

Одночасно з 18 березня по 1 травня планується провести демобілізацію військових, які були призвані на службу під час першої черги мобілізації 2014 року.

13 січня перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу Збройних сил Володимир Талалай розповів, що призову по мобілізації підлягатимуть громадяни України віком від 25 до 60-ти років (чоловіки), і від 25-ти до 50-ти (жінки).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram