ГоловнаПолітика

Кучма озвучив позицію України на мінських переговорах

У зустрічах повинні брати участь "голови республік", оскільки вони мають хоч якісь повноваження

Екс-президент, представник України в тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації в Україні Леонід Кучма заявляє, що має намір зустрічатися в Мінську тільки з лідерами ДНР/ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким, а не з їхніми представниками. Про це Кучма заявив журналістам у Києві, повідомляє РБК-Україна.

"Наша завтрашня зустріч має відбутися, якщо "великі" лідери ДНР і ЛНР приїдуть, ті, хто підписував меморандум... Наша позиція чітка і зрозуміла. По-перше, на цих зустрічах додаток до меморандуму можемо підписати, коли буде Захарченко та Плотницький - ті люди, які підписували ті документи, які мають якісь повноваження. А з Пушиліним нехай працюють експерти і готують нам матеріали", - сказав Кучма.

"Ми не збираємося їх переконувати, бо їх є кому переконувати. Ви добре розумієте, що це не їхнє остаточне слово, а остаточне слово в Москві", - додав він.

Кучма також повідомив, що сьогоднішня зустріч контактної групи в Мінську не відбулася через представників ДНР і ЛНР, оскільки маршрут бойовиків до Мінська йде через Ростов і Москву і вони просто не встигали прибути в Білорусь.

Екс-президент зазначив, що представники ДНР і ЛНР не мають права ухвалювати будь-які рішення.

"Ми з ними жодних рішень ухвалювати не зможемо, тому що ми добре розуміємо, що вони не мають такого права - приймати рішення. У нас з ними відбуваються не тільки в Мінську, але й по телебаченню. Наша контактна група тут, у Києві, в офісі ОБСЄ, вони там - на Донбасі, в Луганській і Донецькій областях, ми часто продовжуємо дискусію, але не виходимо на прямий ефір через ЗМІ, але ми маємо можливість зрозуміти трішки одне одного", - сказав Кучма.

Нагадаємо, Кучма прогнозує, що зустріч у Мінську тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні пройде 31 січня. Сьогодні в Білорусь приїхали представник ДНР Денис Пушилін і представник ЛНР Владислав Дейнего.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram