ГоловнаПолітика

Ватажки ДНР і ЛНР виїжджають із Мінська, не дочекавшись завтрашніх переговорів

Пушилін і Дейнего сьогодні відвідали Білорусь

Ватажки ДНР і ЛНР виїжджають із Мінська, не дочекавшись завтрашніх переговорів
Фото: Предоставлено Сергеем Сулимой

Представники бойовиків ДНР і ЛНР Денис Пушилін і Владислав Дейнего сьогодні виїжджають із Мінська, не чекаючи на можливі завтрашні перемовини контактної групи. Про це самі сепаратисти заявили сьогодні журналістам, повідомляє російський "Интерфакс".

"МЗС Білорусі сьогодні підтвердило, що Київ не приїде, переговори скасовано. Ми сьогодні покидаємо Мінськ", - сказав Пушилін.

Дейнего розповів, що бойовики готові підписати новий меморандум про мирне врегулювання на Донбасі, при цьому обговорювати його ЛНР не хоче: бойовики згодні приїхати до Мінська тільки для підписання підсумкових документів.

Пушилін також зазначив, що в ЛНР і ДНР готові обговорювати лінію розмежування між ополченцями й українською армією, зважаючи на її фактичний стан. Він також заявив, що представники ЛНР і ДНР готові говорити про відведення важкої техніки на відстань, встановлену в Мінському меморандумі. При цьому Пушилін не виключив, що лінія розмежування може змінитися. Він пояснив суперечності з Києвом у розумінні лінії розмежування тим, що не були підписані додатки до Мінського меморандуму.

Нагадаємо, представник України в тристоронній контактній групі Леонід Кучма сьогодні заявив, що переговори планують на суботу, 31 січня. При цьому екс-президент додав, що Україна не збирається підписувати нові угоди, а зацікавлена у виконанні домовленостей, погоджених у вересні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram