ГоловнаПолітика

СК РФ затримав заступника голови Меджлісу

Кримських татар почали переслідувати через події лютого 2014 року

СК РФ затримав заступника голови Меджлісу
Ахтем Чийгоз

Слідчі органи Слідчого комітету РФ у Криму затримали заступника голови Меджлісу (парламенту) кримсько-татарського народу Ахтема Чийгоза.

Як повідомляється на сайті СК РФ, Чийгоза затримали в рамках кримінальної справи про організацію та участь у масових заворушеннях (ч.1 і 2 ст.212 КК РФ).

Мова йде про події 26 лютого 2014 року біля будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим під час демонстрації кримських татар. За версією слідства, "невстановлені особи... почали закликати присутніх осіб кримськотатарської національності до непокори законним вимогам представників влади, застосування насильства, а також своїм прикладом протиправної поведінки спонукати присутніх до скоєння вищевказаних дій, що призвело до виникнення масових заворушень, котрі супроводжувалися застосуванням насильства щодо представників руху "Русское Единство" та самооборони Республіки Крим, пошкодженням та знищенням майна" будівлі кримського парламенту.

У чому саме обвинувачується Чийгоз, не повідомляється.

Нагадаємо, 26 лютого кримські татари не дали провести сесію Верховної Ради Криму. Вранці 27 лютого будівлю кримського парламенту захопив російський спецназ, депутатів провели в зал, і вони розпочали анексію Криму Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram