ГоловнаСвіт

Лукашенко відкинув ідею про єдину валюту з Росією

Білоруський лідер розкритикував заборони на поставки білоруських продуктів у РФ

Лукашенко відкинув ідею про єдину валюту з Росією
Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відкинув ідею про єдину валюту з Росією.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Не думаю, що це буде завтра чи за мого президентства", - підкреслив він.

Лукашенко зазначив, що сьогодні на порядку денному не стоїть питання про введення спільної валюти для країн ЄАЕС. Президент також сказав, що не тільки російський рубль може стати платіжним засобом союзу.

Нагадаємо раніше повідомлялося, що Лукашенко готовий розглянути вихід Білорусі з ЄАЕС у разі порушення домовленостей. Він нагадав, що Мінськ підписав угоду про створення ЄАЕС "із застереженнями", оскільки не отримав від інших країн-учасниць гарантій створення єдиного ринку енергоносіїв та вирішення "низки інших принципово важливих питань".

Лукашенко підкреслив, що суперечності між державами-членами ЄАЕС мають вирішуватися на рівні наднаціональних органів управління. "Хто ввів ці заборони? Данкверт (глава Россільгоспнагляду Сергій Данкверт - ред.) якийсь. Яке він мав право одноосібно впроваджувати заборони? Потрібна загальна лабораторія, щоб вона давала відповіді - можна чи не можна, відповідає чи не відповідає. Колегіально треба ухвалювати такі рішення, а не одна держава, як це зараз відбувається", - прокоментував президент нещодавні заборони на поставки білоруських продуктів у Росію.

ЄАЕС - міжнародна економічна організація. Угоду про створення союзу підписали 29 травня 2014 року в Астані. Документ набув чинності 1 січня 2015 року. До ЄАЕС входять Росія, Білорусь, Казахстан і Вірменія. У травні до нього приєднається Киргизія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram