ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський журналіст: донька Путіна - танцівниця і член вченої ради МДУ

Опубліковано фото 28-річної Катерини Путіної-Тихонової

Російський журналіст Олег Кашин стверджує, що донька Володимира Путіна Катерина живе під прізвищем Тихонова і є директором фонду "Національний інтелектуальний розвиток" та членом вченої ради МДУ. Про це він повідомив на своєму сайті, опублікувавши також її фотографію.

Фото: kashin.guru

У середу, 28 січня, РБК опублікувало розслідування про розширення МДУ ім. Ломоносова, в якому розповіло про проект створення науково-технологічної долини університету, оціненого в 110 млрд рублів. В експертній роботі над проектом бере участь "Центр національного інтелектуального резерву" - структурний підрозділ університету, який разом з фондом НДР працює під брендом "Иннопрактика". Посаду директора фонду займає Катерина Тихонова.

Видання також зазначає, що в січні 2015-го Катерина Тихонова в товаристві Кирила Шамалова, співвласника "Сибура" і сина петербурзького знайомого Путіна, акціонера банку "Россия" Миколи Шамалова, відвідала "російську сесію" економічного форуму в Давосі.

Кашин припустив, що Катерина Тихонова може бути донькою президента Росії, яка живе під іншим прізвищем. За його даними, Тихонова - по-батькові колишньої тещі голови держави. Кашин також знайшов Тихонову Катерину Володимирівну на сайті Всеросійської федерації акробатичного рок-н-ролу і відеоролик, у якому на світовому мастерсі з акробатичного рок-н-ролу в Москві танцює дівчина з цим ім'ям.

Кашин зазначав, що партнером дівчини виступає Іван Клімов. У розслідуванні РБК також вказано людину із цим ім'ям - його названо співробітником фонду "Національний інтелектуальний розвиток".

"Біографічні деталі трьох Катерин - Путіної, Тихонової-танцівниці і Тихонової-науковця поєднуються в одну біографію, і так, це одна і та сама жінка, але розповідаючи це, я сам прекрасно розумію, що не здогадався б ні про що, якби ще минулого літа не почув, що "нове Сколково", створюване на Воробйових горах, очолює донька Путіна, причому очолює всерйоз, а не номінально - говорили, що Путін змушений був доручити їй цей проект, бо не зміг знайти іншу людину, в якій він був би впевнений і з якою проект не став би черговими "курортами Північного Кавказу", - пише Кашин.

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив Forbes, що йому не відомо, чи дійсно Катерина Тихонова є дочкою президента Росії. "Я не знаю, хто це. Не можу це оцінити, я не знаю. Досі багатьох дівчат видавали за дочок Володимира Путіна", - сказав він.

Нагадаємо, Путін має двох доньок - Марію, яка народилася 1985 року в Ленінграді, і Катерину, яка народилася 1986 року в Дрездені. За твердженням Путіна, обидві вони живуть в Москві, а не за кордоном, як вважають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram