ГоловнаПолітика

Люстрованого генерала Воробйова повертають у Генштаб

Президент погодив відновлення чиновника на посаді

Люстрованого генерала Воробйова повертають у Генштаб
Архивное фото
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко погодив відновлення генерал-полковника Геннадія Воробйова на посаді першого заступника начальника Генерального штабу Збройних сил, з якої його звільнили у порядку люстрації. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Відповідне погодження кандидатури глава держави підписав під час зустрічі з начальником Генштабу генерал-полковником Віктором Муженком, самим Геннадієм Воробйовим та секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим", - сказано в повідомленні.

Порошенко зазначив, що сьогодні до нього на підпис має надійти ухвалений Верховною Радою 27 січня закон, яким внесено зміни до закону "Про очищення влади" (про люстрацію) і який передбачає можливість збереження посад для вищого офіцерського складу, котрий потрапляє під люстрацію. У зв'язку з цим, Порошенко підтримав пропозиції Муженка щодо відновлення Воробйова на посаді.

"Прошу негайно розпочати виконання обов'язків. Сподіваємося на те, що Ваші знання, вміння та досвід ще послужать України", - сказав він.

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак звільнив Воробйова з посади першого заступника начальника Генштабу 25 жовтня 2014 року у зв'язку з тим, що генерал-полковник обіймав посаду у Генштабі в період президентства Віктора Януковича. Воробйов потрапив у люстраційні списки одним із перших, проте саме він взимку минулого року відмовився виконувати наказ про застосування сили до активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram