ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Влада Йорданії запропонували операцію "Ісламській державі"

Утримуваний бойовиками пілот відбувається з племені, на підтримку якого спирається йорданський монарх

Влада Йорданії запропонували операцію "Ісламській державі"
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Влада Йорданії запропонувала терористичному угрупованню "Ісламська держава" обміняти ув'язнену шахідку Саїду Аль-Рішаві на йорданського пілота Муаза Аль-Касасбеха, полоненого бойовиками.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на речника уряду Мохаммада Аль-Момані.

"Йордан готовий звільнити ув'язнену Саїдц Аль-Рішаві", - сказав Аль-Момані. За його словами, пріоритет країни полягає в тому, щоб звільнити пілота.

27 січня кілька сотень людей, в тому числі родичі льотчика, зібралися перед будівлею, де розташований офіс прем'єр-міністра країни. Вони закликали владу піти на угоду з ІД і звільнити Аль-Рішаві. За інформацією агентства, Аль-Касасбех походить із племені, на підтримку якого спирається йорданський монарх.

Касасбех потрапив у полон бойовиків у грудні 2014 року, коли його літак впав на північному сході Сирії. Він виконував бойовий виліт в рамках місії зі знищення джихадистів.

Саїда Аль-Рішаві затримали після того, як вона у 2005 році спробувала вчинити самопідривання в Аммані.

Йорданія входить до списку країн-учасниць міжнародної коаліції, сили якої з серпня 2014 року завдають ударів по позиціях бойовиків в Іраку, а з вересня - у Сирії.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" захопило частину території Іраку і Сирії і влітку 2014 року проголосило там халіфат. Жертвами бойовиків стали кілька тисяч мирних жителів, тисячі людей терористи взяли в заручники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram