ГоловнаПолітика

МВС перевірить факти корупції, викладені житомирським даївцем

Міністерство вже встигло назвати екс-співробітника ДАІ прогульником

МВС перевірить факти корупції, викладені житомирським даївцем

В Інтернеті оприлюднено відео, на якому працівник житомирської Державтоінспекції Борис Бояркін розповідає про факти корупції в ДАІ.

"Зараз іде реформа ДАІ. Хочу вас засмутити. Я сподіваюся на заступницю міністра, яка побачить цей ролик. У Житомирській області треба 2 тисячі доларів, щоб залишитися під реформу в ДАІ", - сказав, зокрема, Бояркін, маючи на увазі переатестацію в інспекції.

Також він розповів, що був працевлаштований на службу після того, як дав 1,5 тисячі доларів хабара. Після цього протягом 2010-2014 років керівники ДАІ систематично вимагали в нього гроші, що змусило його до поборів з учасників дорожнього руху.

У МВС на це відеозвернення відреагували обіцянкою провести перевірку.

"Інформацію, оприлюднену колишнім інспектором ДАІ, перевірятиме комісія МВС. До її складу включать представників Департаменту внутрішньої безпеки, Інспекції з особового складу та Департаменту ДАІ. Для проведення перевірки комісія виїде в Житомир", - сказано в повідомленні міністерства.

При цьому МВС повідомляє, що людина на відео - колишній інспектор ДПС відділу ДАІ з обслуговування Житомира, старший сержант міліції Борис Бояркін.

"Цей громадянин був звільнений з органів внутрішніх справ наприкінці грудня 2014-го за систематичні прогули", - додали в міністерстві.

Нагадаємо, зараз в ДАІ триває переатестація, в рамках якої всіх співробітників звільнять, а приймуть назад тільки тих, хто її пройде. Керує реформою ДАІ перша заступниця міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram