ГоловнаПолітика

Затримано підполковника СБУ, який готував теракт

Офіцер працевлаштувався в міністерство держбезпеки ДНР

Затримано підполковника СБУ, який готував теракт

Військова прокуратура 22 січня затримала підполковника Управління СБУ в Сумській області. Його підозрюють в участі в терористичній організації.

Кримінальне провадження проти підполковника відкрили 17 січня 2015 року за фактом самовільного залишення місця служби й ухилення від військового обов'язку (статті 407 і 409 КК України).

Під час слідства з'ясувалося, що спецслужбіст у листопаді та січні незаконно їздив на підконтрольну бойовикам територію в Донецьк і в Російську Федерацію (Ростов-на-Дону). Там він домовлявся про працевлаштування в так зване "Міністерство державної безпеки Донецької народної республіки".

Також встановлено, що офіцер планував наприкінці січня 2015-го виїхати до Сум і Харкова для виконання завдань терористичного характеру. За цими фактами 20 січня розпочато ще одне кримінальне провадження - за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації), яке об'єднали з попереднім.

22 січня підполковника СБУ повідомили про підозру в самовільному залишенні місця служби, а 25 січня - в участі в терористичній організації. 25 січня суд заарештував підозрюваного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram