ГоловнаСуспільствоЖиття

Дванадцятий "гумконвой" виїхав з Підмосков'я в бік України

У складі колони буде близько 170 вантажівок

Дванадцятий "гумконвой" виїхав з Підмосков'я в бік України
Фото: mchs.gov.ru

Колона російських вантажівок з так званою "гуманітарною допомогою" для Донецької та Луганської областей вирушила в Ростовську область.

Про це повідомила прес-служба МНС Росії.

В дорозі колона зробить зупинку у Воронежі, після цього поїде в Ростовську область, куди також прибудуть автомобілі з вантажами з інших регіонів.

"До складу колони увійдуть 170 одиниць техніки, які доставлять понад 1500 тонн гуманітарної допомоги. Це продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності, будівельні матеріали та інші матеріальні засоби, необхідні для життєзабезпечення населення", - сказано в повідомленні.

Штаб антитерористичної операції раніше заявляв про можливу підготовку провокацій з 12-м "гумконвоєм".

Нагадаємо, від серпня 2014 року Росія відправила на захоплену бойовиками територію Донецької та Луганської областей 11 "гуманітарних конвоїв". У складі цих колон неодноразово фіксувалися бензовози, камери відеоспостереження в Донецьку зафіксували перевезення у складі "гуманітарної колони" артилерійського озброєння.

Жодна колона не проходила митного огляду на українському кордоні, до огляду вантажу Росія також не допускає і спостерігачів з ОБСЄ. В останньому конвої, який приїхав в Україну 8 січня, частина колони перетнула кордон у пункті пропуску "Матвієв Курган", де немає спостерігачів ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram