ГоловнаПолітика

ООН пропонує вести переговори щодо Донбасу в женевському форматі

Сторони конфлікту мають дотримуватися мінських домовленостей і припинити вогонь на Донбасі, нагадав заступник генсека організації

ООН пропонує вести переговори щодо Донбасу в женевському форматі
Фото: EPA/UPG

Рада Безпеки ООН виступає за якнайшвидше скликання переговорів щодоо конфлікту на Донбасі в женевському форматі - за участю України, Європейського Союзу, США та Росії.

Про це заявив заступник генерального секретаря ООН Джефрі Фелтман під час позачергового засідання Ради Безпеки ООН, присвяченого обстрілу Маріуполя бойовиками 24 січня.

"Я знову заявляю про наш заклик скликати переговори в женевському форматі", - заявив Фелтман, якого цитує РБК-Україна.

Фелтман також звернув увагу на необхідність дотримання усіма сторонами конфлікту мінських домовленостей і припинення вогню на Донбасі заради збереження життів мирних жителів.

Крім того, він заявив про необхідність проведення якнайшвидшої зустрічі тристоронньої контактної групи, яка змогла б забезпечити якнайшвидшу реальну імплементацію мінських домовленостей.

Росію він закликав вчинити тиск на бойовиків самопроголошених ДНР і ЛНР, що могло б гарантувати дотримання режиму тиші.

Фелтман також звернув увагу на те, що Україна є стороною, що захищається в цьому конфлікті, і має зберігати цю позицію, згадавши при цьому, що система "превентивних ударів", запропонована міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, є неприпустимим заходом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram