ГоловнаПолітика

Питання про введення в Україні воєнного стану сьогодні не розглядається, - "Самопоміч"

Під час зустрічі представників коаліції з Президентом обговорювалася готовність держави до диверсій і терактів

Питання про введення в Україні воєнного стану сьогодні не розглядається, - "Самопоміч"
Фото: Макс Требухов

Лідер фракції “Самопоміч” Олег Березюк підкреслює, що сьогодні влада не розглядає питання про введення в Україні воєнного стану, йдеться лише про стан особливої готовності.

Про це Березюк сказав у коментарі журналістам після зустрічі керівників фракцій коаліції з Президентом України Петром Порошенком.

Березюк зазначив, що під час зустрічі, зокрема, обговорювалося введення режиму надзвичайної ситуації в Донецькій і Луганській областях, а також стану особливої готовності всіх служб та органів влади на території всієї України, що забезпечить приведення в готовність усіх засобів цивільної оборони до надзвичайних ситуацій.

"Ми повинні бути готові до всього: до диверсійних атак, до терористичних актів не тільки на звільнених територіях Донецької та Луганської областей, а й в усіх містах України. Це відповідальне ставлення до власної безпеки", - зазначив депутат.

Відповідаючи на запитання, чи не йдеться про введення воєнного стану, Березюк сказав: “Воєнний стан - це зовсім інший правовий статус. На сьогодні ми не говоримо про це”.

Як повідомлялося, 26 січня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про введення режиму надзвичайної ситуації в Донецькій і Луганській областях і ввів режим підвищеної готовності до надзвичайних ситуацій в усій країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram