ГоловнаСуспільствоЖиття

У телеканалу ATR вилучили сервер, до будівлі стягують поліцію

У приміщенні кримського телеканалу триває обшук

До стін кримськотатарського телеканалу ATR у Сімферополі, де вже понад 4 години триває обшук, приїхали понад 200 співробітників поліції. Про це повідомляє місцеве видання "Новости Крыма".

Правоохоронці знімають на камери всіх, хто прийшов підтримати кримськотатарський телеканал.

Співробітники правоохоронних органів посилаються на недотримання закону РФ щодо проведення несанкціонованого мітингу.

Як повідомила заступник гендиректора телеканалу Ліля Буджурова, під час обшуку поліцейські вилучили сервер, телеканал відключено від аналогового мовлення.

"Зараз ми виходимо тільки через супутник, бо поки що обшук не дійшов до апаратної. Зі студії поки що ми можемо виходити в ефір", - розповіла вона.

У будівлі редакції і на прилеглій території перебувають близько 50 силовиків, близько 20 з них озброєні автоматами. "Повністю перекрито всі входи і виходи. Нікого не випускають. Ми всі перебуваємо тут. У кожному приміщенні по черзі проводять обшуки, перевіряються всі комп'ютери, вилучаються носії", - розповіла заступник генерального директора ATR.

При цьому співробітники правоохоронних органів так і не пред'явили документи, на підставі яких проводять обшук.

Буджурова зазначила, що керівництво ATR не планує звертатися до громадськості з проханням про мітинг на підтримку телеканалу. "Ми не маємо права звертатися до населення, тому що заклики прийти на якийсь несанкціонований пікет розцінюватимуться як заклики до екстремізму, до вчинення незаконних дій. Тому жодних таких звернень ми не робимо", - сказала Буджурова.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Сімферополі силовики у масках оточили кримськотатарський телеканал ATR. Біля кожного кабінету виставили озброєну людину, частково паралізувавши роботу. Як повідомили на телеканалі, співробітників Слідчого комітету цікавить вся інформація за 26 лютого минулого року, коли під стінами Держради проводили мітинг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram