ГоловнаСвіт

У Єгипті 18 осіб загинули в річницю революції

У Єгипті 18 осіб загинули в річницю революції
архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 18 осіб убито, близько 50 постраждали в результаті заворушень у Єгипті, пов'язаних із четвертою річницею Революції 25 січня, що обернулася скиненням президента Хосні Мубарака.

Про це повідомляє euronews.

Найбільше число жертв припало на передмістя Каїра Матарію. У МВС Єгипту заявили, що в цьому районі прихильники забороненого ісламістського руху "Брати-мусульмани" неодноразово обстрілювали поліцію і місцевих жителів, змусивши сили правопорядку відкрити вогонь у відповідь.

Окрім того, двоє ісламістів відкрили безладну стрілянину по перехожих під час мітингу в Александрії. Одного нападника ліквідували, іншого поранила і затримала поліція.

12 прихильників "Братів-мусульман", які намагалися спровокувати сутички, заарештували в районі центральної площі Тахрір у Каїрі. Усього затримано понад 130 призвідників заворушень. Також у Єгипті сталося кілька вибухів.

25 січня 2011 року в Єгипті почалися масові демонстрації, в результаті яких скинули режим Хосні Мубарака, який правив країною протягом трьох десятиліть. Під час придушення акцій протесту, учасники яких домагалися відставки президента, загинули близько 850 осіб. 29 листопада 2014 року суддя назвав ці цифри хибними і подав уточнені дані, згідно з якими жертвами заворушень стали 239 людей, поранення отримали ще 1588.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram