ГоловнаПолітика

США готові до нових антиросійських заходів

Обама стурбований останніми подіями на сході України

США готові до нових антиросійських заходів
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама заявив, що занепокоєний розвитком ситуації на сході України і готовий до нових заходів зі здійснення тиску на Росію. Таку заяву американський президент зробив сьогодні під час свого виступу в столиці Індії - Делі, повідомляє "Інтефакс-Україна".

"Ми глибоко стурбовані останніми фактами порушень режиму припинення вогню", - завив Обама. Глава держави зазначив, що для запобігання подальшої ескалації напруженості в зоні українського конфлікту США готові до нових заходів з чинення тиску на Росію.

"Ми продовжимо чинити економічний тиск на Росію", - сказав Обама, обмовившись, що США "не переслідує мету знищення або ослаблення" російської економіки.

Президент США звинуватив у загостренні ситуації "підтримуваних Росією сепаратистів з російським обладнанням, російським фінансуванням, російською підготовкою та російськими військами".

"Якщо Росія одержима втягуванням у військовий конфлікт, то треба враховувати, що у військовій галузі вона потужніша, ніж Україна. ... Питання полягає в тому, чи будуть вони (росіяни, - ред.) слідувати тим курсом, який поганий не тільки для народу України, а й для народу Росії", - сказав Обама.

Нагадаємо, в останні два тижні терористи відновили активні бойові дії на сході України і анонсували наступ по всій лінії розмежування з метою захопити всю територію Донецької та Луганської областей. У суботу, 24 січня, терористи обстріляли з "Градів" житловий район Маріуполя, в результаті чого загинули 30 мирних мешканців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram