ГоловнаПолітика

Порошенко прокоментував місце донецького аеропорту в мінських домовленостях

Територія ДАП та навколишніх населених пунктів повинна бути демілітаризованою

Порошенко прокоментував місце донецького аеропорту в мінських домовленостях
Фото: www.dyvys.in

Президент України Петро Порошенко упевнений, що в разі дотримання мінських домовленостей терористичних актів на Сході не було б. Глава держави уточнив, що територія донецького аеропорту, а також найближчі населені пункти повинні були стати демілітаризованою зоною.

Про це глава держави сказав у вступному слові на сьогоднішньому засіданні Ради національної безпеки і оборони.

"У зв'язку з дискусією, що розгорнулася останнім часом, якби лінія розмежування Мінського протоколу і тих, хто взяв на себе функції гаранта його виконання, це було дотримано, то територія від Новоазовська до Комсомольського по Мінському протоколу повинна бути повністю демілітаризована і очищена від бойовиків, і жодним чином там не могли перебувати 6 систем залпового вогню, танки, БМП, вантажівки з боєприпасами", - сказав Порошенко.

"За Мінським протоколом вся територія аж до Оленівки і закінчуючи Старобешеве, включаючи Докучаєвськ, - це територія, яка повинна бути зайнята українськими військовими. І це значить, що з Докучаєвська залп "Граду" в бік Волноваського автобуса не міг би бути. І величезна кількість інших прикладів - жодного терористичного акту, що стався, якби були дотримані Мінські протокол і меморандум не було б... Донецький аеропорт був демілітаризованою зоною", - сказав президент.

Нагадаємо, напередодні "Дзеркало тижня" опублікувало додаток до мінському меморандуму, де зазначено, що ДАП знаходиться на схід від лінії розмежування, а значить, повинен був відійти терористам у разі виконання ними низки умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram