ГоловнаКультура

Екс-лідер групи "Ляпіс Трубецкой" хоче жити в Україні

Влада Білорусі та Росії створюють Міхалкові перешкоди для повноцінного творчого процесу

Екс-лідер групи "Ляпіс Трубецкой" хоче жити в Україні
Сергей Михалок хочет остаться в Украине
Фото: glob-news.com

Лідер групи Brutto (колишній "Ляпіс Трубецкой") Сергій Міхалок і його продюсер Антон Азізбекян звернулися до віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслава Кириленка з проханням допомогти в отриманні права на постійне проживання в Україні, передає УНІАН.

Як повідомили в прес-службі Міністерства культури, Міхалок пояснив, що підтримка групою "Ляпіс Трубецкой" революційних подій в Україні негативно і вороже сприймається владою Білорусі та Росії, які створюють перешкоди для повноцінного творчого процесу. Тому лідер Brutto і його продюсер, не відмовляючись від білоруського громадянства, вирішили отримати право на постійне проживання в Україні.

За словами Міхалка, в 2015 році його група планує два всеукраїнські концертні тури, запис нового альбому та кліпів в Україні.

Кириленко, у свою чергу, звернувся з листом до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням якомога швидше надати дозвіл на постійне проживання в Україні Михалкові та Азізбекяну.

"Ляпіс Трубецкой" - білоруська панк-рок-група, створена у вересні 1989 року. У середині 2000-х років "Ляпіси" під керівництвом Міхалка почали виступати з текстами, сповненими різкої соціальної критики. Як наслідок, у Білорусі "Ляпіс Трубецкой" потрапив у чорний список музикантів. У 2014 році концерти групи в Росії скасовувалися через "антиросійські висловлювання". "Ляпис Трубецкой" від самого початку підтримував Революцію гідності. Пісня "Воїни світла" стала одним з неофіційних гімнів Майдану.

Нагадаємо, Міхалок восени в Києві презентував нову групу Brutto.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram